niedziela, 15 sierpnia 2021

Dr Paul Mason o szkodliwości lektyn zawartych w warzywach i owocach

 Uprzedzam, że nie mam nic przeciwko osobom, które spożywają duże ilości warzyw o owoców. Sam nawet próbowałem przez prawie rok takiej diety, ale długoterminowo dla mnie nie była ona skuteczna. Znam osoby co sobie radzą na niej świetnie, ale każdy jest inny, dlatego warto posłuchać co ma do powiedzenia Dr Paul Mason z Australii o mechanizmach obronnych roślin w postaci lektyn. Może nam się wydawać, że rośliny to takie bezbronne organizmy, ale okazuje się, że w cale nie są takie chętne aby spożywać ich "dzieci". Lektyny jak gluten oraz inne powodują problemy u niektórych osób i warto zwrócić na to uwagę, bo jak sam Dr Paul w poniższym wykładzie tłumaczy powodują choroby autoimmunologiczne. zatem jeśli ktoś latami słyszał, że niewiadomo skąd biorą się choroby autoimmunologiczne to może się mocno zdziwić...


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz