sobota, 4 września 2021

Maszyny do zwiększania wagi mięsa za pomocą igieł i wstrzykiwanego roztworu

 Mięso nawet w zwykłych sklepach jest drogie i zanim pojawi się na talerzu musi na nim zarobić rolnik, skup oraz sklep, dlatego nic dziwnego, że smażąc mięso często jesteśmy świadkami jego znaczącej utraty wagi. Co więcej mięso czasem zaczyna pływać już w momencie kupna, dlatego tak ważna jest jakość mięsa. Jakim cudem mięso zyskuje dodatkową wagę w postaci roztworu wody i dodatków, które mają tą wodę w mięsie zatrzymać? Otóż używa się takich urządzeń, gdzie mięso jest nakuwane igłami i dosłownie wstrzykiwany jest roztwór.

 

Czasem lepiej jest zjeść mniej mięsa, a lepszej jakości, z pewnością wyjdzie nam to na zdrowie. Pamiętajmy mięso mięsu nierówne! Uważajmy co kupujemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz